Skip to content

De kunst vanuit dromen

De kunst van het dromen

(Bron)

Ik kleur heel m’n wereld roze
Fluit een liedje zonder blozen
Wat er morgen ook mag komen
Ik zal altijd blijven dromen

K3

Dromen zijn een eindeloze vorm van inspiratie. Ook voor kunstenaars is dit altijd een onuitputtelijk onderwerp geweest. Bekijk hier onder een overzicht van kunst met dromen als onderwerp door bekende kunstenaars.

Ik weet niet van welke kunstenaar dit is maar het spreekt mij erg aan omdat ik een fan bent van Gustaf Klimt Ik zie een grote invloed van hem in dit werkstuk terug. En heel speels opgelost met collages technieken . met uiteraard de doodles, Ik kan zelf uren wegdromen bij doodlen. Zie hier, hoe decoratief het kan zijn.

Bert Paulis

Ik vind dat bert een inkijk geeft in zijn dromen, ik herken daar ook mijn uitingsvorm van dromen in.

De bekende expresionististische schilder vincent van Gogh. Hij heeft zijn droom gevolgd en zijn dromen weergegeven.

Franz Marc was lid van de  Der Blaue Reiter een kleine groep gelijk gezinde kunstenaars. zij vielen onder de expressionisten, muziek was hun grote inspiratie.

Impressie van mijn dromen, mijn waarde, weergegeven in doodles en collages

Mijn eigen droom aan de muur.

Hoe zou jouw droom eruit zien in een collage?

In een doodle?

Wat zou jouw droom jouw te vertellen hebben?

Nieuwsgierig?

Ga snel naar de workshop