Skip to content

Over de Dynamic Academy

Onze kernwaarden:

Dynamisch, samenwerkend en respectvol.

Werkwijze van Dynamic Academy


Dynamic Academy werkt op een methodische wijze, stimuleert zelfsturing en beweegt mensen richting een energieke en waardevolle levenshouding. Maar ik verwacht van de deelnemers een stuk commitment in de vorm van een proactieve houding en de bereidheid om te willen veranderen.

Hoe mooi is het dat je kunt gaan leven vanuit je eigen authenticiteit? Vanuit een stuk acceptatie wie je daad werkelijk bent en tevrede kunt zijn met jezelf. Want jezelf zal je altijd bij je dragen. Pijn, verdriet, angst, zwakheiden en onzekerheid horen bij het leven. Maar hoe je daarmee omgaat, bepaalt de kwaliteit van je leven. Daar help ik je bij.

Werkwijze holistisch beeldend counseling

Holistisch beeldend counseling is een levensovertuiging.
Holistisch counseling is begeleiden vanuit respect, betrokkenheid en compassie. In alle rust en met geduld. Actief luisteren zonder gelijk met oplossingen aan te komen, samen spelen vanuit een boeket met kennis en levenservaringen. Ervaringsgericht en met humor en luchthartigheid.

De naam holisme betekent: ‘geheel’ en is afgeleid van het Griekse Holos. Een holistische visie wil dus zeggen dat je alles als één geheel ziet. En dat maakt holisme erg interessant: allesomvattend, non-dualistisch en bovenal verbindend.

Alles om je heen, alles in jezelf, is energie en energie verbindt. Het geheel is een systeem, en in een systeem is alles met elkaar verbonden.

Beeldend counseling

Met ‘beeldend counseling’ leer je hoe je tot een groter bewustzijn van jezelf kan komen, door beeldende middelen in te zetten. Het denken komt tijdens beeldend counseling op de achtergrond, zodat de stroom van de innerlijke beeldenwereld naar voren kan treden.

Elk werkstuk heeft zijn ‘verborgen’ boodschap. Elk werkstuk vertelt zijn eigen verhaal. Het zijn geen werkstukken om boven je bank te hangen. Het werkstuk wat je maakt wordt gekoppeld aan een inzichtgevend gesprek wat jou dieper in contact brengt met jezelf. Het heeft een spiegelfunctie.

Je onderbewustzijn wordt zichtbaar zodat je contact maakt met je verlangens, met patronen in jouw denken, voelen en handelen. Maar juist ook met de belemmeringen om je verlangens uit te voeren. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Acceptent Commitment Therapie

Acceptance and Commitment Therapie (ACT) is een vorm van therapie waarbij het aanvaarden van jouw (onverklaarbare) klachten centraal staat (acceptatie). Je leert om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties te stoppen.

ACT is een bewezen effectieve vorm van de meer bekende cognitieve gedragstherapie. ACT helpt je om de gedachten en emoties die je hebt te accepteren en te omarmen in plaats van het gevecht met ze aan te gaan.

Mind welness Giftcard Member

Mind Wellness-cadeaubon.
Een prachtig geschenk. Met de Mind Wellness Giftcard geef je je familie, vrienden en medewerkers de ruimte die ze nodig hebben om mentaal voor zichzelf te zorgen. Om weer op te laden, weer op krachten te komen en met plezier hun leven en werk weer op te pakken. Dynamic Academy is member van de Mind Wellness Giftcard. Bestel je cadeaubon via het contactformulier. De giftcard kan gebruikt worden voor een Neurografie teambulding , Individeel neurografie sessie of Wat betekend drank voor jou? Ondekt dat in een neurografie sessie . zit je wel of niet een gevarenzone?